Korau: eigenwijs papier

Handgeschept / handgemaakt papier

“Eigenwijze sieraden” 

Zoals gezegd experimenteer ik graag. Ik onderzoek de mogelijkheden die planten, groentes en fruit bieden om pulp en papier van te maken. Dit papier verwerk ik tot “eigenwijze sieraden”.

Eigenwijs: op eigen wijze, op de manier van Korau.

Eigenwijs: apart, bijzonder

Elk sieraad is elke keer weer anders.

Kaarten

Van handgeschept papier maak ik kaarten, waaronder groente- en fruitkaarten. Voor deze kaarten worden groente- en fruitschijven ingedroogd in handgeschept papier. Een bijzonder proces, waarbij ik gebruik maak van de eigenschap dat natte vezels zich met elkaar kunnen verbinden. Na het indrogen zitten de groente- en fruitschijven vast op het handgeschepte papier, er komt bij Korau geen lijm aan te pas.

Birds

Van metaaldraad vorm ik vogel-figuren. Ik leg ze tussen twee lagen nog nat handgeschept papier. Het handgeschepte papier zet zich bij het drogen om de vorm vast. Na het drogen krijgen ze nog een laklaag met een natuurlijke lak.

De Birds staan in gezaagde berkenstammetjes.

Kommetjes en schaaltjes

Handgeschept papier, papierpulp en pulp (of geschept papier) van groente en fruit leg ik om mallen en laat het drogen. Zo ontstaan nieuwe schalen en kommen. Elke keer anders, elke keer bijzonder.

Handgeschept papier

De pulp waar Korau papier van schept komt van gebruikt papier. Het grootste deel bestaat uit gebruikte koffiebekers van Toffe Koffie. Overal waar zij staat kunnen klanten haar koffiebekers weer inleveren, zodat ze gerecycled kunnen worden en bijzondere velletjes papier worden.

Losse velletjes of in pakketjes. A6, A5, A4 of visitekaart-formaat.

Met toevoegingen, “gewoon” wit, of in kleur.

Heb je belangstelling voor handgeschept papier? Ik werk ook in opdracht. Neem contact met me op en we kijken samen wat de mogelijkheden zijn. Ik lever alleen onbedrukt papier.

Ketting met hanger van papier gemaakt van gele courgettepulp
;Groente- en fruitkaarten van Korau: met echte groente- of fruitschijf
Bird: vogelfiguur van metaaldraad met handgeschept papier
Schalen van papiersoorten
Papier met structuur

Workshops

Zelf een keer papier scheppen of aan de slag met papierdecoratie?

Dat kan bij Korau!

Korau organiseert de volgende workshops:

  • “Papier scheppen”: velletjes papier maken door papier te scheppen; kan in verschillende formaten. Duur: 2,5 uur
  • “Kommetjes en schaaltjes”: met verschillende (papier)pulpen een aantal kommetjes/schaaltjes maken door pulp om mallen te vormen en daarop laten drogen. Duur: 2,5 uur
  • “Papierpulp”: met elkaar verschillende (papier)pulpen maken, papier scheppen en schaaltjes/kommetjes maken van papierpulp. Dagworkshop, duur: 5 uur
  • “Pulppainting”: papier scheppen en met diverse kleuren papierpulp afbeeldingen “verven” op het handgeschepte papier. Duur: 2,5 uur.
  • “Papierdecoratie”: een voorwerp versieren met papier (decopatch). Duur: 2,5 uur

Onder het genot van een kopje koffie of thee geef ik uitleg over de manier van werken. Daarna ga je natuurlijk zelf aan de slag.

Een workshop van 2,5 uur kost €30,00 per persoon (inclusief materialen en koffie/thee met wat erbij), een dagworkshop kost €57,50 per persoon (inclusief materialen, koffie/the met wat erbij en tussen de middag een kop eigengemaakte soep)

Workshops vinden over het algemeen plaats bij Kruid & Ambacht in Haren, soms ook bij Korau. Heb je zelf een geschikte locatie? Dan kom ik jou kant op en neem alle spullen mee. Naast de workshopkosten betaal je dan nog reiskosten. Het minimum aantal deelnemers bij een workshop is vier. In overleg kan hiervan afgeweken worden.

Denk eens aan:

  • vriendinnenmiddag
  • teammiddag of teamochtend

Aankomende workshops worden vermeld op de website en op de facebookpagina van Korau:

Versier met papier

Dat is de naam voor het kinderfeestje dat je met Korau kunt vieren.

Met de jarige bekijken we van te voren wat er versierd gaat worden. Mogelijkheden zijn bijvoorbeeld: een letter, een sieradenboom, een vogelhuisje, een (sieraden)doosje.

Tijdens het feestje is er natuurlijk drinken en wat lekkers.

“Versier met papier”kost €10,00 per kind.

In overleg is het ook mogelijk om de verjaardag volledig te verzorgen, inclusief taart. De prijs is dan afhankelijk van de wensen van jarige en ouder(s).

Verjaardagsfeestje "Versier met papier"

Belangstelling voor een workshop of een feestje van Korau? Neem dan contact op via het contactformulier.

Korau-producten vind je:

Kraam van Korau

Op markten en fairs waar Korau staat.

En in diverse winkels:

In Groningen/Haren:

Kruid & Ambacht (Haren), een bijzondere winkel waarbij het accent ligt op duurzaam, ambacht, kunst, hergebruik, creativiteit, inspiratie en medemenselijkheid heeft kettingen, kaarten, birds, pakketjes handgeschept papier en schalen van papier(pulp) en groente – en fruitpulpen van Korau.

De Wijde Wereld , voor boeken, kaarten en cadeaus, verkoopt kaarten en birds van Korau.

De Stadsakker, moestuinwinkel en kwekerij, verkoopt groente- en fruitkaarten van Korau.

Bij Koko Toko, eerlijke waren voor een betere wereld, vind je kaarten, birds en lijstjes van Korau.

Bij Liatelier, “happiness is an inside job, maar is ook edelstenen, taart en thee in een kop”, kun steenkettingen van Korau kopen.

Midden in het oude monumentale Blauwe Dorp, een uniek tuindorp in de stad Groningen (Oosterparkwijk), ligt De Blauwe Boerderij; in de atelierwinkel zijn kunstvoorwerpen en unieke handgemaakte producten te koop van creatieve noorderlingen, waaronder kettingen, kaarten, birds en lijstjes van Korau.

En verder weg:

In Zuidlaren shop je producten van Korau bij Mooi Lifestyle: setjes handgeschept papier, kaarten, birds en plexiglaslijstjes met een groente-/fruitschijf.

Ben je in Den Andel, ga dan eens langs bij Andledon en het Andledon-winkeltje, voor leuke cadeautjes en hebbedingetjes, waaronder kaarten van Korau.

In Delfzijl bij De Takkenwijven, een stoere bloemenwinkel, net even anders, vind je birds van Korau.

Kom je in Utrecht, stap dan eens binnen bij Bureau Bewust, hèt adres voor  bewuste cadeau’s en accessoires,  duurzame kantoorartikelen en groene zakelijke geschenken. Zij verkopen kaarten van Korau.

In Haarlem, bij White Box Living, een cadeauwinkel in hartje Haarlem vind je groentekaarten van Korau.

Korau bij White Box Living in Haarlem